BMW Luxury Touring Community banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #1
hi, any advice would be much appritiated, i put a new battery in, and my radio no longer works, i'm not sure if the two are related or if its just coincedense. when i press the radio on button, the panel lights up, but no display appears....normally it comes up "bmw" and so on......
thanks in advance !!!
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Try pulling the fuse to the radio and replying power to bike. Turn power off and re-insert fuse. This have worked several time for me.
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #3
thank you Gene......i'll give it a try, one more piece of advice first though....where the heck is the fuse to the radio? lol
thanks again!!
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
I'm not sure which fuse, without look at the bike or manual. But, the fuse box is locate on the right side under the passenger seat. If you have the manual, it will show you which one.
 

·
Registered
Joined
·
878 Posts
The radio has more than one power source so pulling the main radio fuse will not reset the radio. The best option is to disconnect the negative battery cable for about 30 minutes. Be sure to reset the throttle position sensor when you reconnect the battery.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
The right front speaker on my "05 LT remains silent regardless of adjustment settings of "front-rear, left-right, treble-base", etc. while the other three speakers respond accordingly.
Unless there's a open circuit or faulty connector plug somewhere in the power going to that particular speaker, I'm guessing the next step is to dig in and find the right front speaker.
So is the preferred route of access from the inst. panel on downward, or by removing the tupperware from below the right handlebar / headlight area and going in from the bottom upward?

Must a replacement speaker be an exact BMW issued or will there be values stamped on that speaker that will allow me to find a suitable substitute?

Is it possible to receive NOAA weather broadcasts on this radio???
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #8
thanks again for the help!!! i disconnected the ground to the battery for a while, and when i hooked it back up, the radio/cd worked. any clues as to why i had this issue? i've had the battery out before w/out any problem......
thanks again folks!!!!
izzi....
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
y4me said:
The right front speaker on my "05 LT remains silent regardless of adjustment settings of "front-rear, left-right, treble-base", etc. while the other three speakers respond accordingly.
Unless there's a open circuit or faulty connector plug somewhere in the power going to that particular speaker, I'm guessing the next step is to dig in and find the right front speaker.
So is the preferred route of access from the inst. panel on downward, or by removing the tupperware from below the right handlebar / headlight area and going in from the bottom upward?

Must a replacement speaker be an exact BMW issued or will there be values stamped on that speaker that will allow me to find a suitable substitute?

Is it possible to receive NOAA weather broadcasts on this radio???

Hi guys
I have similar situation, but 3 of 4 my speakers do not work,, but they are not silent either they are making annoying cracking sound.
I did disconnect battery as instructed in earlier topics with out any success.
First minus then plus cable, then after an hr, connected them back in reverse order, no success, still making cracking sound and no music coming out, any idea for this?
 
1 - 9 of 9 Posts
Top