BMW Luxury Touring Community banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
2007 K1200LT
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I’ve been having this issue over the last few weeks when I apply the brakes the radio off and back on, GPS reboots and lights flicker. Sometimes the cruise control won’t work but if I apply the brakes again and it does its power cycle where the radio turns on and off and the GPS reboots then the cruise works. It did this every time I used the brakes until I stopped and got gas, then it didn’t do it again the rest of the way home. Does anyone have any suggestion?
 

·
Wrencher Extraordinaire
2005 K1200LT
Joined
·
15,061 Posts
The brakes (servo assisted) do put a high current demand on the system. Your battery maybe on its way out and cannot make up the load untill after some charging by the alternator. I would check all connections to the battery ad if they are all tight then I would have the battery load tested.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,501 Posts
If your 2007 still has the original equipment battery, I would think it should be getting pretty near the end of its life.
 

·
Premium Member
Joined
·
4,886 Posts
Glad it was a simple fix.

That said, if you are on the original battery, you might start saving your pennies towards a pre-emptive battery replacement. If the original, you certainly got more than your money's worth out of the current one.
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top