BMW Luxury Touring Community banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I bought an 05 LT the first part of January, it has the voice 2 and gps setup on it. I just ordered 2 helmets from J&M with the headsets installed and connecting wires.

Everything seems to work as it should up till 10 minutes or so into the ride. After that i start getting a POP sound in the left speaker in the helmet, just the left speaker. It starts out every 10 seconds or so that it makes the POP sound and increases up to every second it POPs. If i turn off the radio and wait a few minutes and turn it back on same thing happens, Good for about 10 minutes than it starts making the POP sound again.

I thought it was just my helmet/wires, so i wore my wifes helmet, same set up as mine and same thing happens, after 10 minutes is starts POPing in left ear only.

Any help would be greatly appreciated.
Thanks
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #2 ·
i pulled the stingray off and am in the process of cleaning all connections.

I did not matter if the bike was running or not. Same would happen if i just turned on the radio and had the bike sitting without running. It only happens in the headsets. just listening to the radio w/o the helmest plugged in and everything is good.

any suggestions.
 

·
Wrencher Extraordinaire
2005 K1200LT
Joined
·
15,068 Posts
May be a fluke hang up of the radio software. Force a hard re-boot by disconnecting the battery negative terminal for 10-15 minutes. That has fixed strainger things on my bike. In the early days my 05 would squeel out the speakers for no good reason. Did it several days in a row with no ryme or reason. After the reset it never did it again.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #4 ·
i tried that and same scenerio. I am thinking its the voice 2 problem since it only does it when the headsets are plugged in. if just listening to radio its fine. If i have the helmets plugged in and do not listen to the radio, just the gps for example same thing happens.
 

·
Wrencher Extraordinaire
2005 K1200LT
Joined
·
15,068 Posts
Hope you also have checked with J & M about the stuff you ordered being compatible with the newer VOICE II that they did not build like the earlier intercoms.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #6 ·
jzeiler,

interesting, guess i did not realize that they would not be compatible. I guess i just assumed when i ordered them it would work with all bmw 6 pin plugs. I will call them tomorrow.

Are you saying their is an issue with the voice 2 and j and m cable/heasets/mic?

thanks
 
1 - 6 of 6 Posts
Top