BMW Luxury Touring Community banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
155 Posts
Discussion Starter #1
just got home from s 400 mile ride 2 ky and back radio worked fine on the way down yesterday mornin went n 2 town 2 git a bite radio workin fine then cuts out 2 only the left front i can shut the bike off and starter back up and all speakers work fine fer 15-20 seconds then shuts all but 1 down?
 

·
Registered
1999 LTC
Joined
·
14,456 Posts
Slim said:
just got home from s 400 mile ride 2 ky and back radio worked fine on the way down yesterday mornin went n 2 town 2 git a bite radio workin fine then cuts out 2 only the left front i can shut the bike off and starter back up and all speakers work fine fer 15-20 seconds then shuts all but 1 down?
Hey, Slim - long shot, butt try the battery disconnect dance and see if the radio system reboots after re-hook.

And do the TPS (throttle position sensor) procedure after the battery is back in the loop. You know the one - turn on ignition without starting; twist the throttle wide open and release; do that a coupla times, then turn key off. Start up the scoot like you normally would and take a leetle ride around a few blocks, or down the lane and back. See if all is well with the radio and the injun. Good luck.
 

·
Registered
Joined
·
1,206 Posts
Sounds like rear channels are going bad. The same thing happened to me too.

Slim said:
just got home from s 400 mile ride 2 ky and back radio worked fine on the way down yesterday mornin went n 2 town 2 git a bite radio workin fine then cuts out 2 only the left front i can shut the bike off and starter back up and all speakers work fine fer 15-20 seconds then shuts all but 1 down?
 

·
Registered
Joined
·
1,900 Posts
If your bike has the CD played in the head unit then it is probably bad. It sems the ones with the cassette player head unit lasted longer.
 

·
Registered
Joined
·
155 Posts
Discussion Starter #5
it does have cd but the single 1 n glove box don't work just the 6 changer,will go out and hook battery back up left it unhooked all nite
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Your radio is shot. I don't want to be a pessimist buuutttt, your choices are:
1. Spend about $800.00 and get a new one.
2. Spend about 2-3 months and find one used from the beemer bone yard.
3. Go with a used tape model from the beemer bone yard about $250.00-$300.00
4. Listen to one speaker.

Sorry. :(
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
tankman1001 said:
Your radio is shot. I don't want to be a pessimist buuutttt, your choices are:
1. Spend about $800.00 and get a new one.
2. Spend about 2-3 months and find one used from the beemer bone yard.
3. Go with a used tape model from the beemer bone yard about $250.00-$300.00
4. Listen to one speaker.

Sorry. :(
5. Yank it out and use an MP3 player with an intercom.
6. Do the Jensen upgrade http://www.bmwlt.com/forums/showthread.php?t=43942&highlight=Jensen+Radio :bmw:
 

·
Registered
Joined
·
155 Posts
Discussion Starter #8
hooked battery back up and still no tunes like the jensen set up you would think that they could make a radio that will last at least HARLEY does that never had every thing apart but 2mar nite i'll be a startin lookin fer jennys stero 2nite
 

·
Registered
Joined
·
155 Posts
Discussion Starter #9
checked it out this morning and all speakers r a workin ? whatz the deal if its electral problem they dont fix thereselfs if itz a short maybe ? oh well goin fer a ride tunes or no tunes :wave :confused: :wave :wave
 

·
Registered
Joined
·
3,525 Posts
Clean and lube with di-electric grease the connections at the stingray and at the rear trunk.
This is fairly common...

John
 
1 - 10 of 10 Posts
Top