BMW Luxury Touring Community banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I just spent the last 2 days tearing apart my bike to try to figure out why the up volume control will not work my 2002 K1200LT. It just stopped suddenly last week while riding. The down volume control works on both the handle bars and rear passenger control. All other functions on the multi switches check out. The multi swithches themselves check out. Tried disconnecting one switch; same result volume down works but volume up doesn't work. Yhe only way to reser the unit is to disconnect the battery and let it sit for a few minutes while it resets itself then I at least have volume at the factory preset level.

Suggestions or is the radio/CD toast??
 

·
Wrencher Extraordinaire
2005 K1200LT
Joined
·
13,940 Posts
The VOL+ switch signal goes direct into the radio controller. You may have some water induced corrosion in side (the rubber buttons tend to leak eventually). May be worth a shot at opening the controller up and inspecting it. Plus you can check the switch function at the controller. You should measure continuity from pin 9 (Brown/Blue) to pin 11 (Blue/White)for VOL+ and from pin 9 to pin 12 (Blue/Red) for VOL-.
 

Attachments

·
Premium Member
Joined
·
4,886 Posts
If the controller is bad and cannot be readily repaired, I have a spare. I may also have a spare left side handlebar switch assembly. PM if I can help.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #4
Whoops I see I put down it as being a 2002, it is really a 2005. Been working on my 2002 Adi as well the past few days >>>>>

Will try the continuity test when I get back from a ride. Probably isn't the problem as checked both switches with my ohm meter and they are working correctly. Heading down to the coast, it will be a bit boring without my volume up control not working but then again I am riding :)
 
1 - 4 of 4 Posts
Top