Passport 8500 Problems?? - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old Oct 10th, 2005, 10:07 am Thread Starter
Senior Member
 
michman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Okoboji, IA, USA
Posts: 215
Unhappy Passport 8500 Problems??

Whenever I am using the 2 y/o passport on the LT, it will automatically set the LASER detection off under hard acceleration. When I am using the passport in my truck, the LASER detection is set off whenever I honk the horn, accelerate hard, or turn the wipers on. It used to scare the &*%$ out of me, but now I have become annoyed.

Anyone ever have this problem or know how to fix?? Can the Passport be sent in for free upgrades/fixes like the Valentin can??

'10 1200 GSA -- Banana!!
'06 CRF450X -- Just trouble
BMWMOA #132301

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by michman; Oct 10th, 2005 at 10:09 am. Reason: additional question
michman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old Oct 10th, 2005, 11:44 am
Senior Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Lake Stevens, WA, USA
Posts: 2,651
I have a V1 that goes off in my car whenever I beep the horn. I have not figured it out yet.

Brian Ley
WA State of mindless sheep
USA where everything is illegal
2007 K1200GT
2010 650GS
2000 k1200LT Sold but not forgotten
BMWOA 119892
sanjaun2 is offline  
post #3 of 10 Old Oct 10th, 2005, 6:44 pm
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Gaithersburg, MD, USA
Posts: 145
I'm no expert on these matters, but I do know that the V1 is very sensitive to voltage fluctuations and or any kind of intermittant short/fault in the power supply. Could that be the source of your mystery alerts?
mteitler is offline  
 
post #4 of 10 Old Oct 11th, 2005, 10:43 am Thread Starter
Senior Member
 
michman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Okoboji, IA, USA
Posts: 215
I am assuming so because it is only doing it during voltage shifts. I was just curious if others had the problem and if it could be cured. Thanks for the replies.

'10 1200 GSA -- Banana!!
'06 CRF450X -- Just trouble
BMWMOA #132301

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
michman is offline  
post #5 of 10 Old Oct 16th, 2005, 11:42 pm
Senior Member
 
Hopalong's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Ridgefield, WA, USA
Posts: 448
Question 8500 mystery

Had some similar issues when the 8500 is hooked up to the LED unit in my helmet. Whenever I engage the "Push to Talk" button for my Kenwood FRS, it sets off the radar-- LED in my helmet. Not sure of the cause just yet-- sure open to any ideas. No issues otherwise.
Hopalong is offline  
post #6 of 10 Old Oct 19th, 2005, 12:28 am
Cat Herder
 
tvguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Las Vegas, NV, USA
Posts: 1,352
Garage
HI There, I have an older Passport (not the 8500) and I had an issue with the laser going off all of the time. I sent it back to Cincinnati Microwave and they repaired it for free. CM is now partners with Bell Labs... tvguy

Tvguy
'16 R1200RT - "Golden Eye"
'11 R1200RT - "Night Fury" SOLD
'02 K1200LTE - "The Silver Bullet" SOLD

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
tvguy is offline  
post #7 of 10 Old Oct 19th, 2005, 8:20 am
Senior Member
 
S2DOG's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Scottsdale, AZ, USA
Posts: 877
I have mine on the dash board of my Jeep. It does the same thing yours does with the laser going off when it want's to. I believe mine does it when it lays in the windshield of the jeep for a couple hours (here in AZ) and the temps are in the 100's and higher. I unplug it and let it cool off for a while and it's fine. On occasion it has messaged that it needs service. I am also not able to set the laser to "off".

You think maybe it's time to send it in for service?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
-
05' K1200 LT - BMW MOA Member
05 CCR Survivor
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- Team-N-Training
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
S2DOG is offline  
post #8 of 10 Old Dec 14th, 2005, 6:33 pm
Member
 
rhansen's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Fishers, IN, USA
Posts: 88
Question Radar

My 8500 goes off all the time after sitting in the sun, When I leave work in the summer it shows needs service, I expect to send to CM for service and have quit using it as I believe it is unreliable now. My other car has a live power source so it is on all the time, I had fewer issues when unplugged

Do you think it needs CM service due to the heat?
rhansen is offline  
post #9 of 10 Old Dec 16th, 2005, 9:32 pm
Senior Member
 
tmgs's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: NE Georgia, GA., USA
Posts: 5,835
Quote:
Originally Posted by michman
Whenever I am using the 2 y/o passport on the LT, it will automatically set the LASER detection off under hard acceleration. When I am using the passport in my truck, the LASER detection is set off whenever I honk the horn, accelerate hard, or turn the wipers on. It used to scare the &*%$ out of me, but now I have become annoyed.

Anyone ever have this problem or know how to fix?? Can the Passport be sent in for free upgrades/fixes like the Valentin can??
I've got a X-50 and it does not do that.
I do know they are very sensitive becasue of all the new radar out there, my pop goes off sometimes in farm area's

Tom

wish i were more help.

Tom

'07 GS Adv (mine), '06 GS <(My brides)
(the only bmw's in the stable)
tmgs is offline  
post #10 of 10 Old Mar 13th, 2006, 4:05 pm
Senior Member
 
drmajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Charleston, SC, USA
Posts: 826
My 8500 does it some times on the LT and did also on a RT.

Interesting- it always seemed to be with the sun at a particular angle to the bike so I attribute it to refracturing of the the sun through the windshield (both on CB Baley).

Never happens in car w/o cop with gun.

David Major
Charleston, SC
-2003 LT
-2007 GS Adventure. White
drmajor is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rear brake disk problems k1200lt giokas K1200LT 1 Jul 18th, 2008 1:10 pm
Bike only 14 months old - battery problems Thor1340 K1200LT 14 Aug 30th, 2006 4:59 pm
Problems with 02 K1200LT in service bulletin damenke K1200LT 17 Jul 22nd, 2006 12:26 pm
Problems? Maybe you have a SONY root kit installed on your computer andy Chit Chat 10 Nov 21st, 2005 3:06 pm
Battery problems revisited NOGILLS2 K1200LT 0 Oct 4th, 2005 6:50 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome