BMW Luxury Touring Community - Reply to Topic
Thread: Low ride. Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
Jul 5th, 2019 12:08 pm
davebullock
Re: Low ride.

I love the phrase 'nobody knows where it goes!' Makes me laugh every time I add fluid
Jul 5th, 2019 11:28 am
jzeiler
Re: Low ride.

Turn the pre load adjuster all the way counter clock wise, then start turning it clock wise. You should fee resistance immediately, if you don't you have lost some fluid ( nobody knows where it goes but it does go away over time ). You can replace that fluid by removing the adjuster and undoing the banjo bolt on the bottom. With the adjuster all the way counter clock wise push a small rod into the hole and push the plate in. Then fill with jack oil and replace the banjo and hose. Now you should feel some resistance and try cranking it down to the mid way mark and see if that makes a difference.
Jul 5th, 2019 10:56 am
Axle
Re: Low ride.

speed bumps are a pain in the bum, one thing you can do is wind the preload adjuster down, it will stiffen the ride but also lift it a bit, that's about all you can do if you don't want to replace springs, the springs sag with age.
Jul 5th, 2019 10:46 am
KAMPNEL
Low ride.

Guys, how do you guys deal with the bike being so low. I have a 2007 model, and even when I am alone on the bike, I need to watch speed bumps, driveways etc. Otherwise se scrapes at the bottom. Any advice will be appreciated.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome