BMW Luxury Touring Community - Reply to Topic
Thread: CB / Com system Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
Oct 24th, 2007 3:51 pm
GBaker That does not sound like the J & M I have dealt with. I am not sure what the electrical connection is you refer to. But would think propably the antenna cable that is one of the BMW antenna parts (which at that time was probably supplied to BMW by J & M). Or it may be an antenna ground wire. Either of which should be simple fixes.

I do understand J & M and BMW are not or have not been on the best of terms for a while since BMW changed suppiliers. But would think J & M and particularly John Lazzeroni would be of assistance on one of their own products and especially to their customers. They were of great help to me on the helmet headset I got for my '06 LT. They do get testy re BMW and the VOICE systems.

I suggest you call them and tell them the model etc on your cb, how long you have had it, the problem, and if possible avoid telling them it is on a BMW or at least tell them that after they have had a chance to respond to the problem. And if neccessary that it has nothing to do with the VOICE comm system. Here is the contact info I have used.

http://www.jmcorp.com/

John Lazzeroni, J&M Corporation President [email protected]

Phone Toll Free in U.S and Canada
1-800-358-0881
Outside the U.S.A. 1-520-624-7000
FAX (24 hour) 1-520-624-6202

J&M Corporation
1415 South Cherry Avenue
Tucson, Arizona 85713-1997
USA

Hope you get it straight.
Oct 11th, 2007 10:12 am
tpg
CB / Com system

My K1200LT (03) is at the dealers (for two weeks). I had the com system added about two years ago and after some frustrating false starts and help from J&M it has worked well until recently. I broke the electrical connection on the antena, didn't realize that I had to undo the allen screw on the base. The dealership installed a new antena and at the first opportunity to use the CB on a ride with my brother on his RT, he could hear me but I couldn't hear him. I can hear, in my helmet, my Garmin 2730, the com system radio and ipod. The tech at my dealership is frustrated and told me that they don't get training on CB's. I called Sierra of Ohio and the tech their suggested that it might be my brother's CB not transmitting, but the local tech ruled that out using a CB in the shop. J&M has not responded this time to several e-mails sent by the dealership. I have read on this forum that CB antenas have to be tuned. Should I have the dealership put it back together and bring it to a CB professional? I also have an 06 R1200GS with a J&M CB which is fine. Thanks.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome