2015 K1600GTL -- Cannot Start -- No Display - BMW Luxury Touring Community
 1Likes
  • 1 Post By TimSeawel
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old Apr 16th, 2018, 6:54 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Northern Virginia, VA, USA
Posts: 8
2015 K1600GTL -- Cannot Start -- No Display

This is embarrassing. Last Fall, I ended up in the hospital and the bike has sat idle until now. I thought last Saturday that I would see if I could handle a short ride -- I am still not 100%, but feeling much better. Well I donned all my gear, hopped on the bike, hit the center ON button, and NOTHING!!! No display, no lights, nothing. Then, I noticed that when I hit the ON button that a little red light flickered in the center of the display and then went out.

I thought that maybe my battery was too low, so I connected a BMW charger and it quickly said I had 80% charge, so I tried again. Still no joy. After a while, I was back to 100% charge, so I tried again -- same result, only a short flickering red light.

One other piece of "evidence" -- I also noticed that when I hit the central lock, the red light also flickered.

I keep thinking that there must be some "reset" or something.

Before I have the bike towed to the dealer (I would much rather RIDE the bike to the dealer for the annual service), does anyone have any suggestions for what might have gone wrong and how I might get things functioning again.

Your assistance will be much appreciated. Thank you.
wmac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old Apr 16th, 2018, 7:01 pm
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Desert Aire, Washington
Posts: 38
Re: 2015 K1600GTL -- Cannot Start -- No Display

Uh, your key fob's battery is dead or not near your bike.
pkpr1998 likes this.

Tim

2016 R1200RT
2008 HD Ultra Classic "SOLD"
Too many more to list.
TimSeawel is offline  
post #3 of 3 Old Apr 17th, 2018, 7:11 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Northern Virginia, VA, USA
Posts: 8
Re: 2015 K1600GTL -- Cannot Start -- No Display

Tim, Thank you. That looks like it will be the answer. I will replace battery and give it a try. Thanks again.
wmac is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alarm no Start Issue jtaffuri K1200LT 27 May 5th, 2013 9:54 pm
Ari’s winter farkle projects part 3 (SmarTire display & accessory shelf) pozo_izquierdo K1200LT 5 Oct 21st, 2010 8:16 pm
Triple BBG-Ride Report murray Ride Tales 8 Nov 20th, 2005 6:34 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome