no neutral light and fuel pump doesn't run - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old Apr 7th, 2014, 3:23 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Surprise, Az, USA
Posts: 6
no neutral light and fuel pump doesn't run

I replaced the rear main seal and clutch and when I turned the key on the neutral light doesn't come on and the fuel pump doesn't run. The neutral switch is indicating the right gear and the side stand switch is working. Not sure if problem is related to the work I did but everything worked fine before. Any ideas on what to check would be a big help. And the engine will not crank over not sure what has gone wrong. Thanks!!

Last edited by Doug47; Apr 7th, 2014 at 5:07 pm.
Doug47 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old Apr 7th, 2014, 6:02 pm
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 14,436
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

Reverse knob tight up against the F mark?
Dick is offline  
post #3 of 10 Old Apr 7th, 2014, 6:22 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Surprise, Az, USA
Posts: 6
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

the reverse switch is in the right position and I did disconnect it and made no difference
Doug47 is offline  
 
post #4 of 10 Old Apr 7th, 2014, 6:52 pm
Lifetime Supporter
 
deanwoolsey's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Topeka, KS, USA
Posts: 3,105
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

I bet you broke one of the small tabs off on one of your safety interlock switches.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
deanwoolsey is offline  
post #5 of 10 Old Apr 7th, 2014, 7:47 pm
Senior Member
 
BecketMa's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Tucson, AZ, USA
Posts: 3,522
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

Sheeepishly I learned the hard way to check all of the fuses.
bob

"He was a foul caricature of himself, a man with no soul, no inner convictions, with the integrity of a hyena, and the style of a poison toad." H. S. Thompson
BecketMa is offline  
post #6 of 10 Old Apr 7th, 2014, 9:34 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Surprise, Az, USA
Posts: 6
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

I took an ohm meter to all the fuses I could find and all were good. This is frustrating because I was going riding this weekend. I will keep working on it till I get it fixed!!
Doug47 is offline  
post #7 of 10 Old Apr 7th, 2014, 11:45 pm
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Helsinki, Finland, Europe, Northern hemisphere
Posts: 594
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

Considering that you most likely have had all relevant switches (sidestand, gear position, reverse knob) detached(?) during the job, I would start from checking connectors from those.

Born to be wild so why not

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
C-A-D is offline  
post #8 of 10 Old Apr 7th, 2014, 11:58 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Surprise, Az, USA
Posts: 6
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

I will check the plugs and connections hope I find something simple that I have over looked
Doug47 is offline  
post #9 of 10 Old Apr 8th, 2014, 5:51 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,231
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

Check all the barrel connectors under the rear seat two (on the left side) are for the reverser controller and the neutral signal and starter signal go through them to the dash.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
post #10 of 10 Old Apr 9th, 2014, 12:23 am Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Surprise, Az, USA
Posts: 6
Re: no neutral light and fuel pump doesn't run

You hit the nail on the head!! Now I can get to riding and not working on it. Thank you!! And Thank you to all who helped with suggestions.
Doug47 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 LT ABS and Fuel Pump Fuse Hilton K1200LT 5 Feb 11th, 2014 9:55 pm
Octane Booster timgray K1200LT 22 Sep 13th, 2013 6:53 pm
Low fuel warning light calibration cmartin248 K1200LT 1 Nov 2nd, 2010 9:17 pm
Low fuel light stays on cmartin248 K1200LT 1 Oct 5th, 2010 6:55 pm
Triple BBG-Ride Report murray Ride Tales 8 Nov 20th, 2005 6:34 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome