Another EHCS issues / question - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old Mar 24th, 2014, 11:55 am Thread Starter
Senior Member
 
LTOehler's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chadds Ford, PA, USA
Posts: 151
Question Another EHCS issues / question

Seems to be a popular subject. The stand on my 05 has stopped working, no oil leak and the fuses are good. I push the button and the light flashes at 60htz. Could this be as simple as swapping out the motor or is it more likely that this is just the tip of a very involved repair ??

Dave Oehler
2005 LT Dark Graphite - "K-Ship"

BMW-MOA 121422

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
LTOehler is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old Mar 24th, 2014, 12:33 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,273
Re: Another EHCS issues / question

Sounds like a motor to me. Before you go buy one, pull yours off the unit. Then open it up (2 Phillips screws), but use a vise to gently hold the output gear as you pull the case off. That way you will not have to mess with resetting the brushes. There is a plastic base with two screws and the screw that grounds one of the brushes may be corroded. A quick cleanup often restores operation. I don't have a picture but will post one tonight when I get home.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Easy question Ised8m Intercom, CB, & 2-Way Radios 9 Jul 3rd, 2009 9:33 am
Chasing GT Tech Issues with Broken Processes DavidTaylor K1200/1300GT (The Next Generation) 19 Dec 19th, 2008 6:37 pm
Progress/Autoswitch/fuel line question yechave K1200LT 6 May 7th, 2008 4:23 pm
Suspension adjustment assembly question davek1 K1200LT 2 May 8th, 2007 10:24 am
Dauntless Wiring Question pieceofficer K1200LT 12 Apr 16th, 2007 11:35 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome