PIAA LED Help - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old May 16th, 2012, 5:48 pm Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Fernandina Beach, FL, USA
Posts: 185
PIAA LED Help

2 years ago I installed the PIAA lights that mount under the chin area. I wired them through the turn signal cancelling button. All worked well untill I accidently snagged the little LED "lights are on" indicator light. I went to Radio Shack, bought a replacement LED and it was working again.

Somehow, the LED was bumped, snagged and had to be replaced again. I repeated the same steps as above.

However, it's not working correctly. When I turn the key on, the LED falshes 1 time as usual, BUT when I turn the PIAA lights on by holding the turn signal cancelling button, the lights illuminate but the LED does not.

I've taken the LED off and reversed the leads with no success.

The Radio Shack LED is the same voltage and wattage as the OEM LED.

Any EE's out there feel free to chime in please.

Thanks,

Bill
ridinredfox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old May 16th, 2012, 6:17 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,231
Re: PIAA LED Help

If the LED flashes once like it is supposed to then it is OK and wired correctly. I suspect the fault is now in the module hooked to the cancel button (can't remember the brand name). Might have shorted the LED wires when it got snagged. Just a guess though.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
post #3 of 3 Old May 17th, 2012, 7:57 am Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Fernandina Beach, FL, USA
Posts: 185
Re: PIAA LED Help

I may have another wiring loom with a new module. It will have to wait for the next annual inspection when the Tware is off. I'll continue to do as I have, check them working on the cars infront of me.
ridinredfox is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The mystery of my PIAA system solved BecketMa Lighting 2 Oct 19th, 2011 9:35 pm
PIAA lights vs . . . (product review) Seattle Lighting 7 Jul 11th, 2009 1:13 pm
PIAA 1100x Switch Power not needed w/ AutoSwitch?? cjgonzo1 K1200LT 3 Feb 14th, 2009 3:43 pm
Great Experience with PIAA Corp MRGVideo K1200LT 3 Sep 3rd, 2008 9:56 pm
PIAA 1100X Lights coupled with Cruise control ? Orhansky Lighting 3 Jul 23rd, 2007 8:20 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome