'07 With a Miss - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old Sep 26th, 2011, 7:13 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Columbus, PA, USA
Posts: 7
'07 With a Miss

I recently purchased a '07 1200LT. Flew down to DC and drove it back home to NW PA.
On the ride home I noticed that it had a slight miss.
My son and I have torn things apart trying to figure out what’s wrong.
It starts and idols fine. At around 2500 rpms and up it has an erratic miss.
First I ran some injector cleaner through it. That didn’t seem to help so we have since checked spark plugs and checked spark with test light and that seemed to be good, air filter is fine, fuel pump filter is fine, checked fuel pressure……….pressure is 50-52 psi.
Any suggestions on what this could be and what to check next?
Thanks
Ed
Pondel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old Sep 26th, 2011, 8:06 pm
Senior Member
 
gunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kings Mountain, NC, USA
Posts: 3,089
Re: '07 With a Miss

What did the spark plugs look like?

Color? Where they all the same?

A set of new ones is around $20.00.

Wires all seated nice and tight?

Run it at night, in the dark, should see leaky wires although something that new should not have that problem.

B D R
gunny is offline  
post #3 of 8 Old Sep 26th, 2011, 8:22 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Columbus, PA, USA
Posts: 7
Re: '07 With a Miss

Yes, plugs are all the same. Wires all good and tight. Only has 12,500 miles on it and has been VERY well maintained.
Do BMW's prefer Bosch or can we use NGK's? Son works at a Honda, Suzuki, Can-am dealer and we can get them through there at a great price.
Thanks
Ed
Pondel is offline  
 
post #4 of 8 Old Sep 26th, 2011, 8:39 pm
Lifetime Supporter
 
deanwoolsey's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Topeka, KS, USA
Posts: 3,105
Re: '07 With a Miss

What mileage did you get on the way home?
Have you checked all the manifold connections for loose hoses and/or cracks?
The plastic crank vent assembly tends to go bad and will usually show oil around the TBs when it does.
Also did you maybe overfill it? You should not go above the bottom of the threads when filling.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
deanwoolsey is offline  
post #5 of 8 Old Sep 26th, 2011, 8:50 pm Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Columbus, PA, USA
Posts: 7
Re: '07 With a Miss

Didn't really keep track to see what it got for mileage. I know I went farther on a tank of gas on that than my '93 Yamaha Venture Royal did.
Looked at that stuff, but will check it over more closely tomorrow.
Thanks for all the advice.
Ed
Pondel is offline  
post #6 of 8 Old Sep 27th, 2011, 3:01 am
Senior Member
 
Roamrider's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: North-central Florida
Posts: 196
Re: '07 With a Miss

You still may have some residual effects of old gas even though you ran some additive through it. That's not many miles on a four model year old bike. Old gas or dirty injectors could still be your problem. If you can find some Star Tron......give it a try...............

http://mystarbrite.com/startron/

Good luck!

JD

Jeff Dunkle
Ocala, FL
2000 LT - Motorvation Formula II
1995 R100GS
2004 Burgman 650 (wife's)
Roamrider is offline  
post #7 of 8 Old Oct 2nd, 2011, 9:04 pm
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Jeddo, MI, USA
Posts: 17
Re: '07 With a Miss

Don't do like I did and spend a week looking for all kinds of problems when all I ended up needing was some injector cleaner. I used an STP product in a black bottle that was " super concentrated" and I took about 50 miles before it started running good again. Do a search for
rough running 07 to see the thread
mioffroader is offline  
post #8 of 8 Old Oct 3rd, 2011, 6:05 am
r75
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Holbrook, MA, USA
Posts: 36
Re: '07 With a Miss

Check fot a critter nest in the air intake, before the airfilter.
r75 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Miss Beatrice sheldan2 Humor 0 Mar 14th, 2011 11:54 pm
Anybody here miss their v-twin cruiser after getting an R1200RT? Humbucker RT Series 60 Jan 4th, 2011 2:16 am
I Miss My Camera......do You Have It? PATTERSON K1200LT 5 Oct 31st, 2010 12:00 pm
Miss the K1200 slystewart K1200LT 0 Jul 17th, 2010 4:21 am
Man, I miss them grifscoots South Central 13 Jul 31st, 2007 4:19 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome