speakers not working - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old Oct 3rd, 2010, 10:16 am Thread Starter
Junior Member
 
FUNGUY's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: northampton, northamptonshire, UK
Posts: 4
Post speakers not working

Hi

I have recently purchased a 2003 LT after riding a GS for the past 3 years, i have to say it the best bike i have owned apart from people saying i look like judge Dred on it.

i have a problem that you hope fully can help me with, when i play the radio or cd the sound only comes out of 1 front speaker, i have checked the speakers individually and they all woork fine, but when i wire them back as normal only sound from 1.

is this a radio problem or could it be a loom issue.

any helpand advice would be appreciated guys

thanks
FUNGUY is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old Oct 3rd, 2010, 11:38 am
Senior Member
 
casualemt's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Oak Harbor, WA, USA
Posts: 676
Re: speakers not working

So you are saying that sound only comes out of 1 of the 4 speakers? Do you have an intercom? does the sound only come out of 1 side of the headsets?

RICH CANNON
2000 K1200LT "a great ride"
2002 GL1800 powerful, but boring..(gone)
1979 XS1100 (gone)
1986 VT500 Ascot (gone)
1972 Honda 500-4 (gone)
1961 Lambretta (way gone)
1962 Allstate Compact (gone but not forgotten)
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
casualemt is offline  
post #3 of 5 Old Oct 3rd, 2010, 6:31 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,232
Re: speakers not working

It is most likely the amp chips on the main radio board. They are ball grid array and no one will replace them. Only solution is a new board from Becker if they still have them. Many have gone to a Jensen boat replacement radio as it is much cheaper than the repair.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
 
post #4 of 5 Old Oct 4th, 2010, 3:09 pm Thread Starter
Junior Member
 
FUNGUY's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: northampton, northamptonshire, UK
Posts: 4
Re: speakers not working

Quote:
Originally Posted by casualemt
So you are saying that sound only comes out of 1 of the 4 speakers? Do you have an intercom? does the sound only come out of 1 side of the headsets?
Hi yes sound only comes out of 1 front speaker, and yes the bike has an autocom system but havnt tested it yet as i dont have the headsets getting them the weekend, could this be the cause?
FUNGUY is offline  
post #5 of 5 Old Oct 8th, 2010, 8:04 pm
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Cape Coral, Fl, usa
Posts: 6
Re: speakers not working

Just had the same problem. Had to remove the radio unit and ship it to Becker Autosound. They are easier to reach by email [email protected].
It took 1 1/2 weeks from the time I removed the radio shipped it and got it back in my hands. If you want a new radio the best price is at BMW Chicago $652.00. Phone is 773-274-6820. Good luck.

Rick
__________________________________
1999 BMW K1200LT
2004 Harley Davidson Ultra Classic
2007 Harley Davidson Dyna
1994 Kawasaki Vulcan 88
rick123 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear speakers not working Rockdoc K1200LT 6 Jun 29th, 2010 6:05 pm
LT rear speakers come on initially and then cuts out joseph_p K1200LT 10 Apr 29th, 2010 7:27 pm
Front Speakers Stopped Working UltraLT K1200LT 0 Apr 20th, 2009 5:56 am
Front Speakers Stopped Working UltraLT K1200LT 0 Apr 16th, 2009 7:19 am
Rear Speakers Not Working... browad K1200LT 10 Nov 19th, 2008 7:06 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome