Low beam wiring issue - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old Sep 26th, 2010, 8:00 pm Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Shutesbury, Massachusetts, USA
Posts: 34
Low beam wiring issue

I have my fingers crossed that some out here can help.
Does anyone know which direction the low beam wire is routed?
My 2005 LT low beam light doesnít work, but all other lights do. I checked the usual suspects:
1. Replaced the bulb-not it
2. Checked the fuse- not it
Then I grabbed Mr. Voltmeter to check if power was making it to the plug:
Eureka!
Iím not an engineer, nor do I play one on TV, so please donít reply ďlook at the wiring diagram in the H.O.WĒ. Iím trying to see if itís shorting some place or being pinched by the Tupperware.
Thanks in advance.

2005 LT- Dream Girl
2003 Honda Shadow
LTBrown is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old Sep 26th, 2010, 8:40 pm
Lifetime Supporter
 
seahabit's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: south lake tahoe, ,
Posts: 296
Re: Low beam wiring issue

Did you pull the handle bar covers off yet? That's an ideal place to pinch a wire. I checked in Clymers manual and it shows the low beam is white with yellow stripes, and runs from the left multifunction switch over to the right multi switch. Brown is common (ground). You may have to peal back some electrical tape. I had a similar problem. I pushed a sewing needle into the wire so I could attach the volt meter to it and get a reading. And sealed the puncture afterward.

Last edited by seahabit; Sep 26th, 2010 at 8:45 pm.
seahabit is offline  
post #3 of 5 Old Sep 26th, 2010, 9:37 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,226
Re: Low beam wiring issue

On the 05 fuse F5 feeds the low beam headlight on a gree/blue/yellow wire. This also feeds the running lights on both sides so if they are on and the head light is not there is a break in the wire.

Now if you mean there is voltage at the plug by your Eureka coment then you have a bad bulb or you are missing the ground on the brown wire (common item). Follow the brown wire and look for corrosion at the plug or farther back at a junction.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
 
post #4 of 5 Old Sep 27th, 2010, 4:11 pm Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Shutesbury, Massachusetts, USA
Posts: 34
Re: Low beam wiring issue

Iím trying to avoid another month stripping the Tupperware off. I'll take a look under the handlebar cover.

John, my Eureka was: "I found the problem, no power at the plug." Now I'm trying to find why. Seems that it must be the "from" end of the low beam plug, since all other lighting works and its not the fuse. I'm trying to find the junction point at this "where's Waldo". Thanks for the idea however.

2005 LT- Dream Girl
2003 Honda Shadow
LTBrown is offline  
post #5 of 5 Old Sep 27th, 2010, 4:18 pm
Senior Member
 
sully2028's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hillsborough, NJ, USA
Posts: 245
Re: Low beam wiring issue

I had to replace the brown ground wires for both the low and high beam bulbs on my 01LT. They connect right under the high beam bulb and get cooked. I ran the new ground out of the bulb compartment to the right horn for a ground.

Dan Sullivan
2011 vStrom DL650
1999 K1200LTC
Hillsborough, NJ
sully2028 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID Low beam problems ipokebadgers Lighting 7 Apr 26th, 2010 11:26 pm
Factory GPS wiring & BMR shelf sonnata GPS 0 Nov 24th, 2007 12:03 pm
MapSource lnowell GPS 8 Nov 9th, 2005 3:32 pm
Oops, I let out the magic smoke jkersh1 K1200LT 4 Oct 27th, 2005 8:36 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome