LT intercom problems - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old May 23rd, 2010, 1:17 am Thread Starter
Member
 
TVPearson's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Springfield, MO, USA
Posts: 72
LT intercom problems

Hi all. Last month I bought a "new to me" 2000LT with the BC1 unit. I purchased two Dual Mode J&M headsets with the 6 pin P series lower cord, and installed them in our helmets. When I plug in the drivers headset, the radio, CD, or whatever, plays through both left and right speakers, but the sound quality is horrible. Both speakers hiss and pop. When I also plug in the passenger headset, the radio only plays through the left speaker of both helmets. This is also true for the intercom system, it only comes through the left side speakers. If I unplug either one of the headsets and then plug it back in (while the key and radio are on), the radio plays through both left and right speakers on both helmets for a brief period, about 30 seconds, then the right side fades out and will occasionally pop or hiss. I have searched thru all 40 some pages of the intercom forums and from what I have read, the only advice relevant to this issue was to clean and add some electrical grease to the intercom connections located under the left side Tupperware. I will do this as soon as possible, but while this may correct the poor sound quality, I am not certain how it will have any effect on the right side speaker cutting out. Has anyone else experienced this issue or have any advice?
Thanks in advance
TVPearson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old May 23rd, 2010, 8:12 am
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bay City, TX, USA
Posts: 291
Re: LT intercom problems

abandon the LT system, it is poor. Use a Bluetooth Scala rider setup for you and your SO

Bill Dowdy
2014 RT
2006 LT
2000 HD Ultra Classic
theoldone is offline  
post #3 of 5 Old May 23rd, 2010, 10:37 am
Senior Member
 
wrmoss's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Glasco, Ks, USA
Posts: 929
Re: LT intercom problems

I have a very old Autocom that I purchased off of ebay for $120...still use it and yes it works wonderfully...

Wade
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


99 K-1200LT
82 Yamaha Virago (Girl of my youth)

"No one knows as much as all of us do." --General George Patton



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wrmoss is offline  
 
post #4 of 5 Old May 23rd, 2010, 11:00 am
Senior Member
 
SilverBuffalo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: St. Petersburg, FL, USA
Posts: 3,208
Re: LT intercom problems

What you have is actually pretty common for an older and possibly neglected intercom system,
cleaning and adding some grease will most likely greatly improve the quality,
the issues you're having are corrosion on the connections,
this can be caused by something as simple as riding in the rain to condensation,
sometimes just "wiggling" the plug will correct the problem temporarily.


Hans
St. Petersburg FL

2002 K1200LTE
"Silver Buffalo" Totaled 5/06
2005 LT
"Esperanza"
BushtecGenesisTrailer
"Our preferred long distance carrier"



SilverBuffalo is offline  
post #5 of 5 Old May 23rd, 2010, 12:25 pm Thread Starter
Member
 
TVPearson's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Springfield, MO, USA
Posts: 72
Re: LT intercom problems

I would like to thank everyone who took the time to help me with my problem. I will start cleaning all the connections and hopefully it will help.
TVPearson is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IMC Motorcom CAMOS BHS600 Stereo Bluetooth Intercom Report owrstrich Intercom, CB, & 2-Way Radios 18 May 19th, 2010 6:41 am
Comments on BMW Intercom System? SEG Intercom, CB, & 2-Way Radios 9 Jul 22nd, 2009 8:40 am
General LT problem / no problems survey? pozo_izquierdo K1200LT 0 Feb 12th, 2009 2:07 pm
Intercom Problems CaptainTom Other Stuff 3 Dec 14th, 2007 11:41 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome