Alarm system on late 07 - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old May 1st, 2009, 10:24 am Thread Starter
Senior Member
 
philh24's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: saltburn by the sea, cleveland, uk
Posts: 492
Alarm system on late 07

If the alarm system is not set does anyone no if it can still cause problems in the running of the bike.
I went away last weekend and the bike was left outside for the weekend when I came to start it tried to fire once then stopped,the bike would turn over but not fire.I could here the pump kick in but would not start.I called bmw assistance who turned up in record time and had me recovered to my local dealer 150 miles away (cant fault recovery).
I had programmed the alarm imobiliser to be permanently off unless armed with the fob and I did not set the alarm.
The dealer has ordered a new alarm for the bike to be fitted next week, this is the second time I have had the problem and been recovered.The first time the dealer said it was my own fault and I had gone out of sync setting the alarm and the previous owner had done the same thing about 6 months earlier.I accepted the dealers diagnosis the first time but now I am not so sure.
Does anyone no if the alarm could cause this problem even when not set?
philh24 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old May 1st, 2009, 3:57 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,229
Re: Alarm system on late 07

Unless they give you guys on that side of the pond a special one , there is nothing you are doing that is messing it up. I still have the two fobs on my 05 and I only use one of them. I tried the other one a few weeks back and it synced up just fine to the alarm and it had not been used in over four years.

There has been a rash of alarm failures over here and we have documented the removal and bypass in our technical files area if you wish to do without it next time she fails you.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blown alarm system fuse question mmolnar K1200LT 19 May 28th, 2009 10:13 am
2003 LT alarm system question tvolk K1200LT 6 Feb 25th, 2009 7:58 am
Alarm system: Amber signal lights have stopped flashing RRRider K1200LT 2 Jul 31st, 2007 9:45 am
disabling the alarm system ... without the fob! KBandit K1200LT 10 May 26th, 2006 7:51 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome