ABS II Failure - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old Oct 3rd, 2005, 12:22 pm Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: , ,
Posts: 103
Smile ABS II Failure

Who has had their ABS unit have a repeating failure of piston ? Thats the code that was flashed. The bike is an '01 with about 43K miles and I think thats a little soon for failure. The dealer reset the thing and 150 miles later it faulted again. I going to ask BMW what they think about replacing it before I open it up. At $1500 for the unit, it's worth a try to fix it.
captainasty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old Oct 3rd, 2005, 1:19 pm
Senior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: , ,
Posts: 558
At $1,500 I would certainly check it over closely before going the money. I have heard of a few having some problems. Hopefully someone can give you some pointers. Mine hasn't given me any problems so I can't help.
ATFLT is offline  
post #3 of 3 Old Oct 3rd, 2005, 4:46 pm
Senior Member
 
cfell's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Round Rock, TX, USA
Posts: 7,794
Abs..

Well Dealer replaced 2 for me. I expect it to last. There is some info on the old site about fixing it.. good luck..

...............
J.M.J...
Dcn Channing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cfell is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K1200LT Bridgestone BT020R 160/70R-17 tire failure survey mudman Tires 42 Aug 11th, 2013 12:55 pm
Rear or Final Drive Failure fitzy79 Australia, New Zealand, and AsiaPac 33 Jan 3rd, 2012 8:25 pm
flashing brake failure light revisited LoneAmigo K1200LT 4 Oct 30th, 2008 10:08 pm
Bridgestone BT020R 160/70R-17 tire failure. mudman Tires 23 Aug 28th, 2006 3:36 am
2nd Rear Drive Failure jpalamaro K1200LT 9 Oct 24th, 2005 12:58 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome