chrome strips loose - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old Oct 2nd, 2005, 3:55 am Thread Starter
Senior Member
 
bikesnumbnuts's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Telford, Shropshire, England
Posts: 351
chrome strips loose

went to my dealers yesterday (sat),after noticing the chrome strips on the fairing were loose on both sides , and guess what , by chance there was three other LT,s with the same problem. I pointed this out to the dealer and he was not aware of this problem as nobody had spotted this before .
These chrome strips look like they are glued on and are only fitted on the 04 and 05 updated models.
These chrome strips are a warranty item and my dealer is sorting this with BMW.

04 graphite. in good old Blighty
bikesnumbnuts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old Oct 2nd, 2005, 8:16 am
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4,905
Can you be more specific as to which chrome strips you're talking about? The ones over the side vents, perhaps?
messenger13 is offline  
post #3 of 6 Old Oct 2nd, 2005, 8:23 am
Senior Member
 
pozo_izquierdo's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hyvinkää, , Finland
Posts: 1,583
Unhappy Same problem on this side of the pond

At first I tried to glue them together myself but then I asked the dealer to get new ones. Also the lowest trim (with K 1200 LT text on it) can fall off. Mine did when I was standing in a ferry line and engine idling (to feed power to my Gerbing suit). All of a sudden I heard a clink on the right side of my bike. The guy in a cage next to me was grining when I picked the piece up...
The fan gave so much heat to the trim that the glue behind the chrome gave up. I fixed it myself with some different type of adhesive. Now it seems to hold.

Regards

Ari "the Farkle-Freak-Finn" Ignatius

Hyvinkää, Finland
2004 ('05) LT, Dark Graphite, "Sunset Cruiser II"

Bike trip from Finland to USA:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Pictures of various farkle projects:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
pozo_izquierdo is offline  
 
post #4 of 6 Old Oct 2nd, 2005, 11:41 am Thread Starter
Senior Member
 
bikesnumbnuts's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Telford, Shropshire, England
Posts: 351
chrome strips loose

Quote:
Originally Posted by messenger13
Can you be more specific as to which chrome strips you're talking about? The ones over the side vents, perhaps?
yes the one,s over the fan vents
04 graphite
bikesnumbnuts is offline  
post #5 of 6 Old Oct 2nd, 2005, 11:57 am
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lincoln, NE, USA
Posts: 81
Me too!

Had one of those little guys pop off on my K12 as well. I used the all purpose adhesive Goop and a very thing black tie wrap to hold it in place while the Goop sat up. Been on ever since.

Who know this could be a warrenty item?
TomH is offline  
post #6 of 6 Old Oct 2nd, 2005, 6:00 pm
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: , ,
Posts: 7
Bought a 6 month old LT last week, when I got it home and was giving it a good clean I noticed one of the chrome strips was held on with sticky tape, so reglued it and its stayed on so far
BigAl is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loose rear rotor Billmer K1200LT 14 Jun 1st, 2007 11:53 pm
Trunk chrome part buffalo K1200LT 6 Nov 26th, 2005 9:28 am
Throttle grip came loose barryst1100 K1200LT 6 Nov 11th, 2005 7:34 am
chrome strips loose on fan vent bikesnumbnuts K1200LT 3 Oct 23rd, 2005 3:28 pm
Spare chrome handle for the trunk buffalo K1200LT 6 Oct 18th, 2005 8:17 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome