Is this drip a problem? - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old Dec 17th, 2007, 10:00 am Thread Starter
Senior Member
 
c00k1e's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Powys, , Wales & Cuba
Posts: 1,876
Is this drip a problem?

I have a wet patch along the leading edge of the engine. I believe the timing chain is behind it.
The bike is in my work shop and hasn't moved for 8 weeks, only one drip has landed in this time - is it a sign of any particular problem, or something to leave for now?

"Whenever you find you are on the side of the majority, it is time to pause and reflect" Mark Twain


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
c00k1e is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old Dec 17th, 2007, 10:06 am
Cooler on the east coast!!!
 
gglove's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mount Pleasant South Carolina
Posts: 1,239
I had a leak that I noticed at the area of the center stand, bad news for me.
Three seals and $1300 later no leaks. I am not sure if this is the same area you are noticing the leak.
Good luck

G-Glove
2003 Silver LTC
gglove is offline  
post #3 of 3 Old Dec 17th, 2007, 10:51 am
BDC
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: leeds, , uk
Posts: 69
Hi

Sounds like you've got the infamous timing cover leak. Life will have its little joke.

FWIW I've got it as well. I notice oil staining on the front bottom right (as you look at it) of the timing case The leak stains the inside of my lower left panel. On a very long run I might even get the odd spot on my left boot.

The advice I've been given from this board is that it is more of an annoyance than a significant mechanical issue.

Having done the research on this board the cure is a strip down, thorough clean of surfaces and an application of permatex ultra black.

The strip down is quite involved so the advice was fix it when you get around to it. No instant panic.

Chris
BDC is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio Problem fixed thanks to the HoW... lhamonic K1200LT 8 Oct 20th, 2016 12:30 pm
Rain induced problem on '04 LT? bwdjr K1200LT 3 Nov 19th, 2009 12:01 pm
Weird electrical problem ronbok K1200LT 5 Jul 2nd, 2008 11:37 pm
Intaride RP-1 and cell phone problem bowlesj Intercom, CB, & 2-Way Radios 0 Nov 7th, 2007 9:15 pm
Rear Main Seal Replaced but - Drip, drip rglassma K1200LT 16 Oct 8th, 2007 11:05 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome