power socket - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old Dec 16th, 2007, 1:23 pm Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 14
power socket

has any one had trouble with front power socket? I have 2005 LT, since november of 2004, and have used trikle charger on it every year. I cant seem to get a charging reading(light inicator) , it's not the charger because I tried another one that I use on a jet ski.The red indicator lights which indicates power is coming to it. It is a Yusa charger with three light, red for power, yellow for charging, and green for sleep mode.
Thanks
jpgcycle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old Dec 16th, 2007, 1:39 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,269
Are you sure it is plugged in? It must be unplugged to remove the lower fairing for maintenance and some times they forget to hook it back up. You can see the back side of the socket looking up through the opening in the faring.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
post #3 of 9 Old Dec 16th, 2007, 1:46 pm
Guest
 
2191's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Danielsville, PA, USA
Posts: 747
Check the socket for corrosion or the wire may be disconnected behind the tupperware. I had the bike serviced and the tech forgot it put the wires back on.



Quote:
Originally Posted by jpgcycle
has any one had trouble with front power socket? I have 2005 LT, since november of 2004, and have used trikle charger on it every year. I cant seem to get a charging reading(light inicator) , it's not the charger because I tried another one that I use on a jet ski.The red indicator lights which indicates power is coming to it. It is a Yusa charger with three light, red for power, yellow for charging, and green for sleep mode.
Thanks
2191 is offline  
 
post #4 of 9 Old Dec 16th, 2007, 1:56 pm
Senior Member
 
MattKas's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: San Clemente, CA, USA
Posts: 1,185
Check the fuse. The same fuse uses electric screen. Check to see if your electric screen is working.

Matt Kas

13 Triumph Trophy SE Lunar Silver
12 Suzuki Burgman 650 Executive Pearl White

Laguna Niguel, Southern California (South Orange County)
"Riding Year around"

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MattKas is offline  
post #5 of 9 Old Dec 16th, 2007, 4:38 pm Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 14
thanks, i did have in for service, i will check.
jpgcycle is offline  
post #6 of 9 Old Dec 16th, 2007, 7:32 pm
Senior Member
 
zippy_gg's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Kennesaw, GA, USA
Posts: 8,124
I am taking bets...!
The rider's powerlet was not connected when I picked up my 03 in Pittsburgh. I was wondering why the Gerbing jacket liner and pants would not heat up... Good thing the passenger powerlet was live.
I am still grateful to Jeff for loaning me the heated gear
Quote:
Originally Posted by jpgcycle
thanks, i did have in for service, i will check.

Gilles & Kathy
BMWMOA# 154719
IBA# 71594
2011 Ostra Gray RT
06 Mercedes-Benz E350 Estate (parts and people hauler)
2012 BMW X3 (parts and people hauler)
86 Porsche 911 Cabriolet (my "new" baby)



For her I climbed the highest mountain!
For her I swam across the deepest ocean!
For her I walked through the largest desert!
And then she left me... She said I was never home!!!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
zippy_gg is offline  
post #7 of 9 Old Dec 17th, 2007, 8:19 pm Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 14
a ha, I found it, socket had power, the plug that I also use to go from the bike to my heated jacket had a disconnected wire in the male end. Fixed it and now get power to the bike from the charger.
Thanks for all the suggestions.
John
jpgcycle is offline  
post #8 of 9 Old Dec 18th, 2007, 6:57 pm
Senior Member
 
wacolt's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Waco, TX, USA
Posts: 809
Are the power sockets switched through the ignition?

Avatar credit: Curtis Callaway, 2009
Rider of Stahlross
1999 Basalt Grey LT
2001 Classic Red Ducati 748
wacolt is offline  
post #9 of 9 Old Dec 18th, 2007, 7:46 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,269
If you look at the BMW wiring diagram they are NOT. But in reality the front one is hot all the time and the rear one is switched. So much for the accuracy of the wiring diagrams.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Problem TomMoss Satellite Radio 3 Aug 1st, 2010 11:48 pm
Battery charger through power socket 02lt K1200LT 13 May 6th, 2009 1:38 am
Extra power socket fitting slparry K1200/1300GT (The Next Generation) 6 Nov 26th, 2007 12:18 pm
iWay 500c audio problem was GPS 11 Apr 26th, 2007 9:07 pm
Bike power to the trailer for accessories Dezrae Australia, New Zealand, and AsiaPac 2 Oct 25th, 2005 5:43 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome