CB goes back to channel 9 when ignition is off. - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old May 19th, 2007, 11:22 am Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 7
CB goes back to channel 9 when ignition is off.

My 03 Lt has the ComSytem with the Midland CB (portable), when the key is turned off the channel goes back to 9. Is this normal? I just purchased the bike and the system didn't work at all until I found the accessory power harness relay was missing. I have a relay in it now but maybe it is the wrong relay. If anyone has a cb like this I would appreciate any help. Thanks. Duane
dwingnut52 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old May 19th, 2007, 3:22 pm
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Shelton, CT, USA
Posts: 2,341
I have a MidLand CB. Not the one that BMW branded but the same unit only with the Midland brand and mine does the same thing. If you supply a switched 12V to the radio removing the 12V for longer than a few hours will cause the default station to go to CH 9.

I have tried to change that but it seems it is programed in to do that very function. Keeping a constant 12V on the radio to save the last channel will mean that you need to turn it off every time and if you forget the battery will suffer eventually.

I decided that it was better to forget to switch the CB to what I want than to forget to turn the radio off.

Jack D. (Southern Connecticut)
2001 Black LTC
2015 Blue R1200GSA
jackd is offline  
post #3 of 4 Old May 19th, 2007, 8:38 pm
Senior Member
 
gunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kings Mountain, NC, USA
Posts: 3,089
Duane:
Mine is an '03 also, does the same thing. Believe that's they way they are supposed t work. Had read about someone coming up with a way to get aroound it but it sounded hokey so I never persued it. Rarely use the 11 mtr radio anyway.

B D R
gunny is offline  
 
post #4 of 4 Old May 21st, 2007, 7:12 am
Senior Member
 
Join Date: May 2003
Location: St. Louis, MO, USA
Posts: 697
Duane, could you tell me where your power relay for the CB was located? I don't have any power to the CB connector in the oddments box and I'm trying to troubleshoot the wiring.

Bill McAllister
St. Louis, MO.
2003 K1200LTE
McAllister is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CB goes back to channel 9 when ignition is off. dwingnut52 Intercom, CB, & 2-Way Radios 2 May 19th, 2007 2:35 pm
Installing Heated Back Rest jrlakin Bike Talk 5 Aug 23rd, 2006 6:40 am
ignition trouble - what's the key? KYchris02 K1200LT 2 Jul 3rd, 2006 10:15 am
Cross channel ferries, a warning! simon Europe 4 Jun 18th, 2006 3:17 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome