Comm Failure - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old Jan 28th, 2007, 2:52 pm Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Marietta, GA, USA
Posts: 49
Question Comm Failure

Happy New Year!
Load up to ride today January 28,2007. Turn on radio light comes on but no radio,cd,cb/ no BMW on!!
Any ideas??? Check fuses all good.Where to now??
Randy
bimmer02
rcbeemer2002 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old Jan 28th, 2007, 3:07 pm
Senior Member
 
motorman587's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: , FL, USA
Posts: 2,910
Have no clue, that sucks.
motorman587 is offline  
post #3 of 8 Old Jan 28th, 2007, 4:55 pm
Senior Member
 
Beemerider's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: GOODYEAR, AZ, USA
Posts: 1,285
Which comm system?

Ride On!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Goodyear, AZ
"Yeah but its a warm heat!"
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'13 SILVA K1600GTL
Beemerider is offline  
 
post #4 of 8 Old Jan 28th, 2007, 7:06 pm
Senior Member
 
kellenbenz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Tyler, TX, USA
Posts: 2,057
I know this sounds silly, but try doing the radio reboot. This amounts to disconnecting the battery for a period of about 30 minutes, then reconnecting it.

HTH, Ron


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


747,891 miles on touring motorcycles since 1990

IBA 45658 MOA167437

2000 LTC 90,600 miles KIA (new)
2003 LTE 164,188 miles Silver (Purchased with 1687)
2008 R1200RT 176,196 miles (Purchased with 16458)
2017 R1200RT 96,669miles (new)
Total BMW miles 509,508
1982 GL1100 rode 84108 miles (bought with 12012 sold 96120)
1988 GL1500 rode 12067 miles (bought with 19893 totaled 31960)
1989 GL1500 rode 142208 miles (bought with 20302 sold 162510)
Goldwing miles 238,383
kellenbenz is offline  
post #5 of 8 Old Jan 29th, 2007, 10:25 pm Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Marietta, GA, USA
Posts: 49
Talking Com Failure

Question??? Does disconnecting the battery solve all of the LT's problems??ha ha
Rebooted my com with this advice. What else will this do for my LT???
rcbeemer
Thank you for the advice!!
rcbeemer2002 is offline  
post #6 of 8 Old Jan 29th, 2007, 11:54 pm
BMW Guru
 
Ted Shred's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Nor Cal, , USA
Posts: 8,469
Quote:
Originally Posted by rcbeemer2002
Question??? Does disconnecting the battery solve all of the LT's problems??ha ha
Rebooted my com with this advice. What else will this do for my LT???
rcbeemer
Thank you for the advice!!
If you disconnect the battery for a whole hour you can greatly decrease the possibility of a final drive bearing failure

__________
2016 R1200GS Adventure
2006 DRZ400E

2007 G650 X Challenge
2006 GT200
2005 R1200GS


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ted Shred is offline  
post #7 of 8 Old Feb 2nd, 2007, 12:13 pm
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Snellville, GA, USA
Posts: 92
Thanks Ron

Quote:
Originally Posted by kellenbenz
I know this sounds silly, but try doing the radio reboot. This amounts to disconnecting the battery for a period of about 30 minutes, then reconnecting it.

HTH, Ron
Gee -- after checking all fuses, after going a week with no comms, after taking off the stingray to check the fuse on the radio, I decided to read here. After leaving the battery disconnected during our N. GA ice storm, after going to home depot to buy a new nut for the battery post after dropping it somewhere down there (hmmm), hooked it back up and all works.

Now if I could only figure out how to turn off the alarm. Wife, kids, and neighbors weren't happy this morning! Did you know the alarm works when the battery isn't hooked up, but it gets louder with it! It will also turn itself off after waking everyone up...three times.

Now, after taking the stingray off, will some will surely tell me I did not have to? Next time I check here before!
dhendy is offline  
post #8 of 8 Old Feb 2nd, 2007, 1:29 pm
Senior Member
 
McRuss's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Lakehills, TX, USA
Posts: 874
Quote:
Originally Posted by dhendy
Gee -- after checking all fuses, after going a week with no comms, after taking off the stingray to check the fuse on the radio, I decided to read here. After leaving the battery disconnected during our N. GA ice storm, after going to home depot to buy a new nut for the battery post after dropping it somewhere down there (hmmm), hooked it back up and all works.
I was down to having the dealer install a new radio/VoiceII and they were in agreement! Then I rebooted it, now not only does the comm work but my tires are like new and I ride better. I reboot the battery every so often now just to see what else will get better!

Just old, clutchless and clueless
Russ Locke
Lakehills, Texas
McRuss is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear or Final Drive Failure fitzy79 Australia, New Zealand, and AsiaPac 33 Jan 3rd, 2012 8:25 pm
BMW Comm phone cord Travis Intercom, CB, & 2-Way Radios 23 Jan 22nd, 2008 7:13 pm
Comm system via speakers and headset? fitsman Intercom, CB, & 2-Way Radios 2 Sep 6th, 2006 9:21 am
Bridgestone BT020R 160/70R-17 tire failure. mudman Tires 23 Aug 28th, 2006 3:36 am
First Rear Bearing Failure for CCR06 WildBill Curve Cowboy Reunion 5 Aug 22nd, 2006 11:53 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome