Whoa - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old Jul 31st, 2006, 1:24 am Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 161
Whoa

Hit my rear brake today and nothing -no pressure on pedal
Any thoughts? Cant see any leaks anywhere.
ltcanup is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old Jul 31st, 2006, 11:34 am
Senior Member
 
motorhead's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Old Hangtown, CA, USA
Posts: 2,406
Quote:
Originally Posted by ltcanup
Hit my rear brake today and nothing -no pressure on pedal
Any thoughts? Cant see any leaks anywhere.
No Bike BIO .... What year ?

"00" Canyon Red LTI ~ Well Farklized ~ Bug Splattered
Our "semi" quiet riot
*** Trailer Too ***

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
T
wisties Required
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

motorhead is offline  
post #3 of 6 Old Jul 31st, 2006, 2:24 pm Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 161
2001 Abs not integrated
ltcanup is offline  
 
post #4 of 6 Old Jul 31st, 2006, 4:12 pm
Senior Member
 
AlaskaFish's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hillsboro, OR, USA
Posts: 3,136
Question

Quote:
Originally Posted by ltcanup
Hit my rear brake today and nothing -no pressure on pedal
Any thoughts? Cant see any leaks anywhere.
Bill, you had not had the rear pads out for any reason had you? Replacing them maybe? If so, you will get nothing until the pistons push back out to where the pads are contacting the rotor. Of course it should only take a pump or two. If you're saying that you can't get any pressure that is a problem.

John

John & Marilyn Fisher
'00 K1200LTC "Katie"
'95 Triumph "Tigger"
'12 Triumph 800XC "Tigger II" (RIP)
'12 Triumph 1200 Explorer "Shadow Tigger"
Hillsboro, Oregon

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
AlaskaFish is offline  
post #5 of 6 Old Jul 31st, 2006, 4:33 pm
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Shelton, CT, USA
Posts: 2,341
Symptom... no rear brake and full travel of foot petal..

Need more information.

Do you have the normal ABS light sequence at startup. i.e. turn the key on and it flashes back and forth. ??

Jack D. (Southern Connecticut)
2001 Black LTC
2015 Blue R1200GSA
jackd is offline  
post #6 of 6 Old Jul 31st, 2006, 10:25 pm Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 161
Thanks guys I found the problem.Worn brake line from the adapter block to the rear caliper.It is in the only crook in the line just like the speedometer sensor wire Right above the banjo fitting.
Guys this should be one of the things you check when you do your checks.Could be dangerous.I know I went to brake pretty fast and no pedal.
ltcanup is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stoopid or child abuse? grifscoots Chit Chat 28 Jun 7th, 2006 4:51 pm
I have a Bridal SHOWER to go to! messenger13 Chit Chat 19 Jun 4th, 2006 7:12 am
DEATH TO THE WORD "FARKLE"!!!!!! messenger13 Chit Chat 58 Mar 16th, 2006 6:11 am
Crown Wheel Bearing Photos rjking K1200LT 6 Feb 19th, 2006 3:00 pm
A hot time in the old town... munson South Central 38 Nov 29th, 2005 8:46 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome