No Radio - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old Jun 17th, 2006, 4:15 pm Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Augusta, GA, USA
Posts: 796
No Radio

That is what my display now says.

I decided to re-install my CD player and screwed something up. CD (and possibly my radio) is not getting power so I assume a fuse is blown somewhere. I did a search and found that there is another fuse in he 'stingray' behind the radio. The post said a 10 amp is in the slot.

Does anyone know if the replacement of this 10 amp fuse will solve my problem? If so, is it a standard fuse?

Thanks much.

Lee Nowell
Black 01, LTC
BMWRA & MOA, AMA, IBA
lnowell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old Jun 17th, 2006, 7:39 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,662
Chances are you did nothing wrong. Try the old "battery disconnect" reset. The CD is controlled by the "I" Bus and re-introducing it with out a "re-boot" could be your only problem. Worth a shot. And the 10 amp is at the big connector on the back of the radio unit and it is a standard fuse. Have to fully open the stingray to get at it.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 114 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is online now  
post #3 of 5 Old Jun 17th, 2006, 7:52 pm
Senior Member
 
rodgtc's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Traverse City, Mi, USA
Posts: 112
Disconnect battery

Same thing happen to me I disconnected the battery for about an hour and then reconnected vaola everything worked.

Rodger
rodgtc is offline  
 
post #4 of 5 Old Jun 17th, 2006, 8:08 pm
Senior Member
 
KMC1's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: SLC, UT, United States Of America
Posts: 2,337
My radio is out also. I had the bike in for a service to repair a leaking fuel disconnect on 6/7 and when I got it back it was flashing a lower case letter "d" with two boxes next to it that had lines through them and the amber lights in the display flicker as if there is a connector just barely completing the circuit. I took a ride down to NC this last week and on the way down it would spontaneously come on even with the key turned to "R", it happened several times, once in the middle of the night as I was sleeping in my tent which woke the whole campground. After a day or two of that it stopped working altogether and now just the lights in it flicker unless the key is in the "off" position.
Dealer is putting in a warranty claim and now that I'm back I'll need to bring it in to have it replaced and may as well get the 12k service done too. Expensive bike this here beemer. I will need to look into the extended warranty very soon as without it, it's just a ticking bomb in my wallet.

R1200GSA Hi Ho, Hi Ho, It's off to Alaska I go!
(Down to ONE BIKE - ARGH!)
KMC1 is offline  
post #5 of 5 Old Jun 19th, 2006, 8:44 am Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Augusta, GA, USA
Posts: 796
Fixed

After another search of the files I located a post by MNEBLETT that even included a picture of the radio assembly that showed the 10 amp radio fuse. A couple of hours later the blown fuse had been replaced and the bike back together with everything working fine. I may have shorted the C/D power supply wires I was using to power my C/B in an attempt to lessen the horrible noise from the bike - which was no help at all.

Thanks for the suggestions.

Lee Nowell
Black 01, LTC
BMWRA & MOA, AMA, IBA
lnowell is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio just quit atps1234 K1200LT 62 May 29th, 2017 10:43 pm
Radio static fixed (or "Curses, foiled again.") wcarter K1200LT 8 Dec 31st, 2008 7:37 pm
Sirius Radio on the LT JMMRoad Satellite Radio 8 Jun 18th, 2006 10:10 pm
Radio flickering KMC1 K1200LT 3 Jun 7th, 2006 10:50 pm
No radio & CD big dog K1200LT 5 Apr 17th, 2006 5:54 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome