Headset Troubleshooting Help - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old Jun 12th, 2007, 2:17 pm Thread Starter
Human Behaviour Analyst
 
Join Date: May 2007
Location: , ,
Posts: 266
Headset Troubleshooting Help

Just picked up a couple of headsets (at Americade) for my LT (IMC-Motorcom.com -- Model: HS-B30) made specifically for the BMW. Got everything all hooked up and the stereo system is coming through just great -- trouble is that the Voice Activated intercom system (comfirmed it is Voice activated in my Com System User Guide) won't function. Have turned the IC volume right up and VOX sensitivity to the max without success.
Any suggestions on how I can troubleshoot this one?
Many thanks in advance!
Keir
http://www.imc-motorcom.com/content...3_1&language=en
PS: In case it's helpful ... from reading over related posts I believe I have a Com system you refer to as BC3? The bike is a 2002.
PSS: I posted this originally (incorrectly) in the general K Bike forum so if you have already read this .. please pardon this rookie mistake.
wkclark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old Jun 12th, 2007, 3:48 pm
Senior Member
 
jhsonderb's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Chicago, IL, USA
Posts: 507
Quote:
Originally Posted by wkclark
Just picked up a couple of headsets (at Americade) for my LT (IMC-Motorcom.com -- Model: HS-B30) made specifically for the BMW. Got everything all hooked up and the stereo system is coming through just great -- trouble is that the Voice Activated intercom system (comfirmed it is Voice activated in my Com System User Guide) won't function. Have turned the IC volume right up and VOX sensitivity to the max without success.
Any suggestions on how I can troubleshoot this one?
Many thanks in advance!
Keir
http://www.imc-motorcom.com/content...3_1&language=en
PS: In case it's helpful ... from reading over related posts I believe I have a Com system you refer to as BC3? The bike is a 2002.
PSS: I posted this originally (incorrectly) in the general K Bike forum so if you have already read this .. please pardon this rookie mistake.
I thought I had a similar problem with my Voice II. I was increasing the microphone level to 10 thinking I would make it more sensitive. Actually had to turn it down to decrease the sensitivity of the vox threshhold. Something like adjusting the squelch on a CB. Hopefully, your issue is as simple as something like that.

Jim S.
'07 SturmGrau K1200LT

“Not all those who wander are lost.”


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jhsonderb is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone tried this headset with autocomm? rando Intercom, CB, & 2-Way Radios 5 May 1st, 2007 2:35 pm
BMW (J&M) open face headset questions fitsman Intercom, CB, & 2-Way Radios 3 Jun 12th, 2006 7:46 pm
Motorola Bluetooth Helmet Headset HunkOfBurninLuv Intercom, CB, & 2-Way Radios 5 Apr 27th, 2006 12:00 am
Bluetooth Stereo Headset dasBike Intercom, CB, & 2-Way Radios 9 Jan 6th, 2006 9:02 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome