Baehr volume fade question - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old Feb 24th, 2007, 9:04 pm Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 16
Baehr volume fade question

I have just installed a Baehr K1200LT and first impressions are favorable. I have noticed that after rider or pillion finish speaking and music fades back up to normal volume, the music is garbled or distorted during the fade. I would have expected a more smooth and clear fade up. Something more like turning up the volume dial on the home stereo. Is this typical of the Baehr unit? Thanks for your input.
stashvillepete is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old Feb 24th, 2007, 9:09 pm
Lifetime Supporter
 
hschisler's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Rushville, OH, USA
Posts: 7,776
I have never experienced that with my Baehr. The audio comes back in crisply, no distortion. Give your vendor (Raffy? Baehr USA?) a call; they may have some tips or suggestions.

Howard Schisler
2015 BMW K1600GTL
2009 BMW K1200LT - 60k miles
2012 BMW F650GS (sold)
2005 BMW K1200LT - "Gray Ghost", traded at 120k miles
2005 Honda Shadow 650 (sold)
AMA, IBA, BMW MOA. CCRs: Braselton 2006, Osage Beach 2007, Duluth 2012


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
[/URL]
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hschisler is offline  
post #3 of 5 Old Feb 24th, 2007, 9:12 pm Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 16
Thanks

That is good to know. I will touch base with Raffy. And might I say he is great to deal with and provides great customer service!
stashvillepete is offline  
 
post #4 of 5 Old Feb 24th, 2007, 9:31 pm
Senior Member (ret.)
 
RaffyK's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Sacramento,, CA, USA
Posts: 10,857
Thank you.

Just make sure that your connections are solid. May even want to put dielectric grease on the connectors and then tape up the connection with electrical tape.

May want to also adjust your VOX settings.



Never pay again for live sex! | Hot girls doing naughty stuff for free! | Chat for free!

Raffy

Last edited by RaffyK; Feb 25th, 2007 at 9:06 am.
RaffyK is offline  
post #5 of 5 Old Feb 25th, 2007, 8:18 am
Senior Member
 
BLBantz's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Fanwood, NJ, USA
Posts: 704
Thats the ticket. Mine did it for the first few rides. Then I rechecked the connections to make sure everything was tight and the noise went away.

Brian
Fanwood, NJ
2003 K1200LT Anthracite

"Explain it to me once more: WHY do I have to "Press 1 for English"
BLBantz is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Baehr and Ipod Question mpillis Intercom, CB, & 2-Way Radios 5 Jan 30th, 2007 6:21 am
Location of Baehr question mpillis Intercom, CB, & 2-Way Radios 10 Jan 21st, 2007 2:19 pm
GPS 478 music volume JOHNF GPS 2 Jan 6th, 2007 8:09 pm
Baehr Installation question mpillis K1200LT 8 Oct 31st, 2006 6:45 am
Baehr Install Question leckhart Intercom, CB, & 2-Way Radios 2 Jul 5th, 2006 3:04 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome