2610 disappearing tabs - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 Old Jun 21st, 2006, 7:45 pm Thread Starter
Senior Member
 
bpd283's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Broomfield, CO, USA
Posts: 154
Question 2610 disappearing tabs

For no apparent reason, the tabs, distance /time to next turn, speed etc... disappear. All I have to do is touch the page button and they come right back. It has happened three times on different rides. They vanish and I bring them back three or four times, then no problem the rest of the ride. Any ideas?

**********************************
You don't stop riding because you get old....
You get old because you stop riding!
**********************************
Skip
02 Black - "The Groove"
04 FLHRTP - "The Work Bike"
bpd283 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old Jun 21st, 2006, 8:21 pm
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4,905
Sounds like it's high-time to grease the ball-bearings.
messenger13 is offline  
post #3 of 12 Old Jun 21st, 2006, 8:36 pm
Senior Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Redlands, CA, USA
Posts: 439
If you touch the screen to zoom in or out the numbers that are part of the tabs will go away. However, you will see a green tab along the right hand edge of the screen. If you touch that tab the numbers will come back.
BEhrler is offline  
 
post #4 of 12 Old Jun 21st, 2006, 9:00 pm
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4,905
I think he's implying that the tabs disappear without him touching the screen.

I still say it the ball bearings...

No but seriously, I'm wondering if it isn't static electricity. Try rubbing the screen with a dryer sheet.
messenger13 is offline  
post #5 of 12 Old Jun 21st, 2006, 9:23 pm
Senior Member
 
cfell's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Round Rock, TX, USA
Posts: 7,794
could be static.. could be heat/vibration/marginal touch screen pressure on edges.. Make sure if you store it not to have anything pressing on the touch screen...

...............
J.M.J...
Dcn Channing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cfell is offline  
post #6 of 12 Old Jun 21st, 2006, 9:45 pm
Wrencher Extraordinaire
 
jzeiler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hazel Green, AL, USA
Posts: 13,157
I had a similar issue with my 2610 in April. Cold weather and the screen would jump to the "touched" mode. Just like I had touched it. I would press "page" and it would go back to normal, then return to the touched mode. Could not get it to stay in the normal mode. Drove me nuts. It only seems to do it in cold weather so I may return it before the warranty runs out for check out. No issues in hot weather.

John
2009 K1300GT Red Rocket
2009 R1200GS (Gone)
2005 K1200LT Ocean Blue Blue Wizard 110 K and counting...
2006 Bushtec Turbo+2 Spell
2004 330 Ci Convertable
K4AN

Have ridden a Motorcycle in all 48
But lack DE, MA, RI and CT with the 2005 LT

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jzeiler is offline  
post #7 of 12 Old Jun 21st, 2006, 11:01 pm
Senior Member
 
Sharkey's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Napa , CA, USA
Posts: 567
Take some black electrical tape and put over the inferred sensor for remote control on the left side. I was having all kinds of weird things happening until I covered it.

"Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting...holy $hit...what a ride"-Mavis Leyrer
Don't pick a fight with an old man. If he is too old to fight, he'll just kill you. John Stienbeck
08 CanAm Spyder "Fast Truck"(Wifes')
08 Kawasaki KLR 650 "Lil Dirt Truck"
05 K1200Lt "Lt Truck"
05 Piaggio X9 Reveloution "Lil Truck"

97 International 4700 "Big Truck"

AMA Life Member
BMWMOA

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sharkey is offline  
post #8 of 12 Old Jun 21st, 2006, 11:30 pm
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 30
Disable the remote, I've not had the problem but heard on another DB that it can cure some forms of misbehavior.

May be some info here that can help:
http://home.socal.rr.com/diverhank/S...edFeatures.htm
Warren_H is offline  
post #9 of 12 Old Jun 22nd, 2006, 10:44 am
Senior Member
 
usmctpdog's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Seattle WA, USA
Posts: 865
Smile

How bout recalibrating the touch screen??

I just discovered how to do that this weekend...

*Also there are diagnostics onboard the GPS that you can do yourself with pushing, I think the Menu and Find buttons simulataniously when turning on the Garmin. It runs a bunch of self tests with a pass/fail monitoring.

Good luck!

47+ Yrs Daily Motorcycle Street riding for Therapy

2012 Victory Cross Country Tour

2007 Black Suzuki DL1000 V-Strom - Sold
2007 Red Moto Guzzi Norge 1200 - Sold
2005 LT Dark Graphite - (Sold)
2005 PearlBlue FJR1300 (Sold)
3 BMW's, 8 HD baggers, 3 Goldwings & 860K + miles later
*Ridin steady since 1973

usmctpdog is offline  
post #10 of 12 Old Jun 22nd, 2006, 3:15 pm
Senior Member
 
Woolly's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: , Co. Durham, England
Posts: 1,492
Quote:
Originally Posted by Sharkey
Take some black electrical tape and put over the inferred sensor for remote control on the left side. I was having all kinds of weird things happening until I covered it.
Totally agree - we had some sun in the UK at the end of last year - my Navigator II (aka 2610) went baresk - bit of black sticky tape over the IR port cured it (but grease the bearings too, just in case )

  • 2005 LT - 17 countries, 2 CONTINENTS & counting !
  • MB SLK 350 MT
  • 1974 Triumph Bonneville 750

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Woolly is offline  
post #11 of 12 Old Jun 26th, 2006, 10:41 pm Thread Starter
Senior Member
 
bpd283's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Broomfield, CO, USA
Posts: 154
Thanks guys - Come to think of it, the sun was at my back , and fairly bright each time it happened. I now have a visor (Ain't Father's Day great for farkles - even inexpensive ones) and will try the tape idea.

Again THANKS BUNCHES

**********************************
You don't stop riding because you get old....
You get old because you stop riding!
**********************************
Skip
02 Black - "The Groove"
04 FLHRTP - "The Work Bike"
bpd283 is offline  
post #12 of 12 Old Jun 27th, 2006, 2:48 am
Miles of Smiles
 
Hilton's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Touring Europe
Posts: 1,038
Garage
Smile GPS Self Test

I can confirm that pressing the Find and Menu buttons whilst turning on the 2610 does start up a self diagnostic screen. Wow, the things I learn from this board. Oh, and it passed all parameters! Might see if the tape over the IR port helps too.

Jenna: Ocean Blue '06
Hilton: Head of the Steering Committee.
Rena: The Committee.
ET4 Thing 1
ET4 Thing 2
Hilton is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Garmin 2610 to VoiceII - Help Please! KYLT05 Intercom, CB, & 2-Way Radios 5 Jun 28th, 2006 6:39 am
Help - 2610 Hoolk-up to Comm System KYLT05 K1200LT 4 Apr 10th, 2006 10:36 pm
SPIII on 02 LTE convert to 2610 unit Marshpop GPS 26 Feb 18th, 2006 11:21 am
Garmin 2610 + SP III murray GPS 2 Dec 15th, 2005 7:44 pm
Portable mount for SP 2610 CharlieVT GPS 9 Oct 18th, 2005 12:40 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome