No sound from speakers 2004 LT - BMW Luxury Touring Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old Jun 2nd, 2014, 2:14 am Thread Starter
Senior Member
 
markmoloney's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ashbourne, Meath, Ireland
Posts: 330
No sound from speakers 2004 LT

New problem. Turn on the radio and I can see the display is showing the various radio stations or cd but no sound coming from speakers. Sometimes I get sounds for a split second and then silence. Anyone hear ever have a similar problem. And yes I have checked the fader and mute settings.
markmoloney is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old Jun 2nd, 2014, 7:06 am
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 14,429
Re: No sound from speakers 2004 LT

Quote:
Originally Posted by markmoloney View Post
New problem. Turn on the radio and I can see the display is showing the various radio stations or cd but no sound coming from speakers. Sometimes I get sounds for a split second and then silence. Anyone hear ever have a similar problem. And yes I have checked the fader and mute settings.
In reviewing some of the similar posts/threads, Mark - your radio glitch may be fixable by the 'disconnect the battery and reconnect it' solution. Try that - give the disconnection 15 to 20 minutes and see if the radio unit will reboot successfully after battery reconnect. After you do this, then be sure and do the TPS reset procedure. Good luck.
Dick is offline  
post #3 of 7 Old Jun 4th, 2014, 4:11 pm Thread Starter
Senior Member
 
markmoloney's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ashbourne, Meath, Ireland
Posts: 330
Re: No sound from speakers 2004 LT

Quote:
Originally Posted by Dick View Post
In reviewing some of the similar posts/threads, Mark - your radio glitch may be fixable by the 'disconnect the battery and reconnect it' solution. Try that - give the disconnection 15 to 20 minutes and see if the radio unit will reboot successfully after battery reconnect. After you do this, then be sure and do the TPS reset procedure. Good luck.
I will give that a shot later in the week and let you know how I got on.
markmoloney is offline  
 
post #4 of 7 Old Jun 6th, 2014, 12:26 pm Thread Starter
Senior Member
 
markmoloney's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ashbourne, Meath, Ireland
Posts: 330
Re: No sound from speakers 2004 LT

Tried that. When I reconnected the battery the sound came for a second and then went silent.
markmoloney is offline  
post #5 of 7 Old Jun 18th, 2014, 3:14 pm
Senior Member
 
BecketMa's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Tucson, AZ, USA
Posts: 3,522
Re: No sound from speakers 2004 LT

A few have solved "speaker" problems by disconnecting connectors, spraying them with an electronic contact cleaner, and then reconnecting. I use "De-Oxit", have no idea if it is better than any others on the market, except I met a fellow who used to work on missile guidance systems and used it during assembly.

After reading about electrical grease in this forum I started using it--can't say it helped or preventing anything...but, I hope it reduces the rate of oxidation on the low current connectors.

Bob

"He was a foul caricature of himself, a man with no soul, no inner convictions, with the integrity of a hyena, and the style of a poison toad." H. S. Thompson
BecketMa is offline  
post #6 of 7 Old Jul 27th, 2014, 1:32 pm Thread Starter
Senior Member
 
markmoloney's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ashbourne, Meath, Ireland
Posts: 330
Re: No sound from speakers 2004 LT

Fixed. Amplifier was blown. Sent it to the guy in the UK listed in eBay below. 119 including return postage. I also paid an extra 30 to get Bluetooth installed in the radio. I can now play music via Bluetooth from my phone. Great job and very quick turnaround.

Enter this into the search window of eBay.co.uk.

MOTORCYCLE BMW PROFESSIONAL 2000 Audiosystem ECE K1200LT BACKER CD Repair & AUX
professional improved repair job life time guarantee
markmoloney is offline  
post #7 of 7 Old Oct 10th, 2014, 5:20 am
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 14
Re: No sound from speakers 2004 LT

Is there a thread on how to remove the radio? I have looked to see how you get the bodywork off and haven't a clue how it comes off to get to it.

HELP!
Squadron leader is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW Luxury Touring Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
loose sound to front speakers Bajasteve K1200LT 3 Apr 12th, 2011 12:04 am
LT rear speakers come on initially and then cuts out joseph_p K1200LT 10 Apr 29th, 2010 7:27 pm
No sound right speakers ridinredfox K1200LT 3 Apr 26th, 2010 3:13 pm
LT Sound: Donate Your Old Radio For My Experiment Hairpin K1200LT 16 Dec 8th, 2008 1:55 pm
1974 vs 2004 NOGILLS2 Humor 2 Jan 23rd, 2006 2:53 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome